Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 4
Peer Amandeltaart recept, een redelijk gemakkelijk en snel te bereiden, heerlijke taart met een mooie structuur en verfijnde smaak door de gemalen amandelen, vanille, karamel en de room. Ik moet bekennen dat ik niet zo vaak peer gebruik in mijn recepten maar in dit geval is de combinatie perfect! Veel kook plezier!
Ingrediënten
- 2 peren, geschild zonder klokhuis en in plakjes gesneden
- 50gr bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels water
- 100gr kristalsuiker
- 3 eetlepels boter, op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 200ml room
- 100gr fijngemalen amandelen
- 70gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm in (ongeveer 20cm doorsnede) met een beetje boter
- Verdeel de plakjes peer over de bodem van de taartvorm
- Verhit de bruine suiker en het water in een steelpan zonder te roeren. Je kan de suiker met het water mengen door de pan rustig hen en weer te draaien
- Zorg ervoor dat de suiker niet te veel karameliseerd. Dit maakt het te hard en te bitter
- Giet de karamel gelijkmatig over plakjes peer
- Klop de kristalsuiker en de boter met een mixer door elkaar
- Voeg de eieren één voor één toe en mix het beslag tot een gladde massa
- Verlaag de snelheid van de mixer en voeg de rest van de ingrediënten toe
- Giet het beslag over de plakjes peer en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de taart 5 tot 10 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt, omdraait en aansnijd
Benodigdheden
Oven, taartvorm, mixer
Al meerdere keren gemaakt. Inderdaad makkelijk en superlekker. Ook al een keer de peer vervangen door ananas en dat was ook heerlijk.