Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Peer Belle Helene recept, een klassiek Frans nagerecht met gestoofde peertjes en chocolade saus. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 500ml water
- 500ml witte wijn
- 500gr suiker
- scheutje citroensap
- 1 kaneelstokje
- 1 hele steranijs
- 4 peren
- 250gr pure chocolade
Bereidingswijze
- Meng het water, de wijn, de suiker, citroensap, kaneelstokje en steranijs in een pan en breng het al roerend aan de kook tot er een siroop ontstaat
- Schil de 4 peren en kook ze 5 minuten in de siroop
- Laat het geheel nu langzaam afkoelen
- Breng een pan met een bodem heet water aan de kook en plaats een kleine steelpan in deze pan met water
- Breek de chocolade in kleine stukjes, doe het in de steelpan en smelt het au bain-marie
- Serveer de peertjes in een glas of op een bordje en overgiet deze met de gesmolten chocolade
Details
Tip: Serveer de Peer Belle Helene met een bolletje vanille ijs.