Peer Belle Helene recept

0
2060
poire belle helene recept
poire belle helene
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Peer Belle Helene recept, een klassiek Frans nagerecht met gestoofde peertjes en chocolade saus. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 500ml water
  • 500ml witte wijn
  • 500gr suiker
  • scheutje citroensap
  • 1 kaneelstokje
  • 1 hele steranijs
  • 4 peren
  • 250gr pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Meng het water, de wijn, de suiker, citroensap, kaneelstokje en steranijs in een pan en breng het al roerend aan de kook tot er een siroop ontstaat
  2. Schil de 4 peren en kook ze 5 minuten in de siroop
  3. Laat het geheel nu langzaam afkoelen
  4. Breng een pan met een bodem heet water aan de kook en plaats een kleine steelpan in deze pan met water
  5. Breek de chocolade in kleine stukjes, doe het in de steelpan en smelt het au bain-marie
  6. Serveer de peertjes in een glas of op een bordje en overgiet deze met de gesmolten chocolade

Details

Tip: Serveer de Peer Belle Helene met een bolletje vanille ijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here