Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4
Penne Met Pompoen En Geitenkaas is een heerlijk recept dat zowel door kan als hoofdgerecht of bijgerecht! De pompoen, geitenkaas en walnoten maken dit een echt najaarsrecept. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 pompoen, geschild en ontpit
- 1 ui
- olijfolie
- Zeezout en versgemalen peper
- 500gr penne pasta
- 750gr geitenkaas
- 120gr walnoten
- 50gr Parmezaanse kaas
- 1 handje verse basilicum, fijngesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Snij de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 1,5cm en doe het in een grote kom
- Versnipper de ui en voeg het toe aan de kom met pompoen
- Besprenkel het geheel royaal met olijfolie
- Verdeel de pompoen en ui over een bakplaat en kruid het met zeezout en versgemalen peper
- Zet de bakplaat 40 minuten in de oven. Schep de pompoen en ui een aantal keren om zodat het gelijkmatig bruint
- Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking, giet het af en doe het in een grote kom
- Verkruimel de geitenkaas en hak de walnoten grof fijn
- Rasp de Parmezaanse kaas en roer het samen met de geitenkaas en walnoten door de warme pasta zodat de kazen enigszins smelten
- Voeg vervolgens de pompoen en basilicum toe en roer het nogmaals even door elkaar
- Serveer de penne met pompoen en geitenkaas in kommen of diepe borden