Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 2
Peruaanse Paprika Saffraan Soep is een erg lekker recept met een typische kruidige smaak. Absoluut het proberen waard! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 400gr gepelde tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- 1 prei, in dunne ringen gesneden
- 1/2 groene peper, zeer fijn gesneden
- zout en vers gemalen zwarte peper
- 450gr geroosterde gele paprika, uitgelekt
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 500ml water
- handje vol verse basilicum, fijngehakt
- handje vol verse peterselie, fijngehakt
- 1/2 theelepel saffraan
- 400gr Cannellini bonen, uitgelekt
- croutons
- parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Pureer de gepelde tomaten in een keukenmachine
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode paprika samen met de prei en groene peper en een snufje zout voor ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur
- Pureer ondertussen de gele paprika in de keukenmachine
- Voeg vervolgens de knoflook toe en roer het goed door
- Voeg vervolgens de gepureerde tomaten, water, basilicum, peterselie, saffraan, gepureerde gele paprika en een beetje zwarte peper toe
- Laat het geheel zo'n 8 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Voeg als laatste de bonen toe en laat het nog 2 minuten zachtjes staan
- Garneer de Peruaanse paprika saffraan soep met een beetje verse kruiden, croutons en parmezaanse kaas
Benodigdheden
Keukenmachine