Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 8
Een heerlijke Perzik Cheesecake doet het bij de meeste gasten erg goed! Je kan het bij de koffie serveren of als nagerecht. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 150gr biscuitjes, verkruimeld
- 260gr hazelnoten
- 4 eetlepels gesmolten boter
- droge rijst of droge erwten of bonen (voor het blind bakken van de bodem
- 750gr roomkaas naturel
- 175gr suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels citroensap
- 5 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 200gr perziken, geschild en zonder pit
- 50gr suiker
- 400ml water
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160C en vet een taartvorm in
- Verkruimel de biscuitjes samen met de hazelnoten in een keukenmachine
- Voeg de boter toe en mix het goed door elkaar
- Bekleed de bodem en zijkanten van de taartvorm met de mix, bedek het met bakpapier en vul het met droge vulling
- Zet de taartbodem 12 minuten in de oven
- Mix ondertussen de roomkaas samen met de suiker, vanille extract en citroensap tot een romig mengsel
- Voeg één voor één de eieren toe en mix het tot een glad beslag
- Voeg als laatste de bloem toe en mix het nog een keer
- Haal de taartbodem uit de oven en laat de oven aan staan
- Verwijder de blinde vulling en laat de bodem ongeveer 15 minuten afkoelen
- Vul vervolgens de bodem met de vulling en zet het geheel 45 minuten in de oven
- Test met een satéprikker of de taart gaar is en zet het zonodig nog 10 minuten langer in de oven
- Schakel de oven uit en laat de taart volledig afkoelen in de oven
- Zet de taart minimaal 5 uur in de koelkast
- Snij de perzik in stukjes en doe het samen met de suiker en water in een steelpan
- Verwarm het geheel op laag vuur en blijf constant roeren tot de suiker is opgelost
- Blijf al roerend het mengsel verwarmen totdat het een jam-achtige structuur krijgt
- Bedek de afgekoelde cheesecake met de jam en garneer het eventueel met een paar noten
Benodigdheden
Oven, taartvorm van ongeveer 23cm doorsnede, keukenmachine
Kan dit ook met perziken uit blik?
Hoi Marianne, ja dat is geen probleem! Groetjes, Sabine