Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 2
Heerlijke Perziktaart recept gemaakt op de traditionele manier! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 335gr bloem
- 200gr boter (op kamertemperatuur)
- 200gr suiker
- 2 eieren
- 10 rijpe perziken
- sap van 1 citroen
- 1/2 theelepel kaneel
- snufje gemalen nootmuskaat
- 1/2 theelepel zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Meng 250gr bloem, 175gr boter, 75gr suiker, en 1,5 ei in een kom en kneed het tot een soepel deeg
- Rol 3/4 van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm
- Schil en snijd de perziken in dikke plakken en meng met het citroensap in een grote kom
- Mix de overgebleven 85gr bloem, 125gr suiker, kaneelpoeder, nootmuskaat en zout in een andere kom
- Meng het bloemmengsel met de perziken en giet het in de taartbodem
- Snijd de resterende 25gr boter in kleine blokjes en strooi het over het mengsel
- Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van
- Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht
- Bestrijk de bovenkant van de perziktaart met het resterende losgeklopte ei
- Bak de taart gedurende 45 minuten in de voorverwarmde over
- Laat de perziktaart minimaal 30 minuten afkoelen voor het aansnijden
Benodigdheden
Oven, taartvorm (24cm doorsnee)