Perziktaart recept

0
2935
perziktaart-recept
perziktaart-recept
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 2

Heerlijke Perziktaart recept gemaakt op de traditionele manier! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 335gr bloem
  • 200gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200gr suiker
  • 2 eieren
  • 10 rijpe perziken
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Meng 250gr bloem, 175gr boter, 75gr suiker, en 1,5 ei in een kom en kneed het tot een soepel deeg
  3. Rol 3/4 van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm
  4. Schil en snijd de perziken in dikke plakken en meng met het citroensap in een grote kom
  5. Mix de overgebleven 85gr bloem, 125gr suiker, kaneelpoeder, nootmuskaat en zout in een andere kom
  6. Meng het bloemmengsel met de perziken en giet het in de taartbodem
  7. Snijd de resterende 25gr boter in kleine blokjes en strooi het over het mengsel
  8. Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van
  9. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht
  10. Bestrijk de bovenkant van de perziktaart met het resterende losgeklopte ei
  11. Bak de taart gedurende 45 minuten in de voorverwarmde over
  12. Laat de perziktaart minimaal 30 minuten afkoelen voor het aansnijden

Benodigdheden

Oven, taartvorm (24cm doorsnee)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here