Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 24 koekjes
Ben jij een échte pindakaas liefhebber? Volg dan dit recept en maak in 40 minuten je eigen pindakaas koekjes!
Ingrediënten
- 120 gram boter op kamertemperatuur
- 60 gram bruine suiker
- 100 gram witte basterdsuiker
- 125 gram pindakaas
- 1 tl vanille extract
- 1 groot ei
- 200 gram bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
Bereidingswijze
- Mix de 2 soorten suiker en de boter met een elektrische (hand) mixer voor ongeveer 3 minuten tot een romige massa.
- Voeg de pindakaas en vanille toe, gevolgd door het ei.
- Meng de droge ingrediënten in een aparte kom en mix dit door het beslag totdat alle ingrediënten zijn opgenomen er een deeg ontstaat.
- Maak een lange rol van het deeg, verpak dit in plastic folie en laat dit een half uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het deeg uit de koelkast. Vet een bakplaat in of bedek deze met bakpapier.
- Snijd ronde plakjes van ongeveer 1/2 cm dikte en leg deze op de bakplaat. Druk de koekjes plat met een vork (je kan hier een decoratief ruitje van maken).
- Bak de koekjes voor 10 minuten totdat ze goudbruin zijn.