Pindakaas koekjes

Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 24 koekjes

Ben jij een échte pindakaas liefhebber? Volg dan dit recept en maak in 40 minuten je eigen pindakaas koekjes!

Ingrediënten

  • 120 gram boter op kamertemperatuur
  • 60 gram bruine suiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram pindakaas
  • 1 tl vanille extract
  • 1 groot ei
  • 200 gram bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout

Bereidingswijze

  1. Mix de 2 soorten suiker en de boter met een elektrische (hand) mixer voor ongeveer 3 minuten tot een romige massa.
  2. Voeg de pindakaas en vanille toe, gevolgd door het ei.
  3. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom en mix dit door het beslag totdat alle ingrediënten zijn opgenomen er een deeg ontstaat.
  4. Maak een lange rol van het deeg, verpak dit in plastic folie en laat dit een half uurtje rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het deeg uit de koelkast. Vet een bakplaat in of bedek deze met bakpapier.
  6. Snijd ronde plakjes van ongeveer 1/2 cm dikte en leg deze op de bakplaat. Druk de koekjes plat met een vork (je kan hier een decoratief ruitje van maken).
  7. Bak de koekjes voor 10 minuten totdat ze goudbruin zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here