Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 30
Pindarotsjes, veel mensen zijn er gek op. Gemaakt van pure, melk of witte chocolade. Ik kan niet kiezen, de ene is nog lekkerder dan de andere! Gebruik dit recept om zelf pinda rozijnen rotsjes te maken. Erg leuk en erg lekker! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 250gr chocolade
- 125gr ongezouten pinda's
- 125gr rozijnen
Bereidingswijze
- Breng een pan met een bodem heet water aan de kook en plaats een kleine steelpan in de pan met water
- Breek de chocolade in kleine stukjes, doe het in de steelpan en smelt het au bain-marie
- Haal de steelpan uit de pan op het moment dat de chocolade is gesmolten
- Laat de gesmolten chocolade even afkoelen en voeg daarna al roerend de pinda's en rozijnen toe
- Schep met een pollepel kleine bolletjes van het chocolademengsel op een met bakpapier beklede plaat
- Laat de pindarotsjes met rozijnen ongeveer anderhalf uur afkoelen in een koele ruimte
Details
Tip: Je kan elk type chocolade gebruiken. Kies welke je het lekkerst vind of maak een van elk type een paar.