Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 6-8
Ook zo gek op de gebakken banaan van de Chinees? Je hoeft er nu niet meer de deur voor uit want deze van origine Indonesische snack is heel makkelijk thuis te bereiden. In slechts 20 minuten heb jij je eigen gebakken banaan, oftewel Pisang Goreng.
Ingrediënten
- 1 kopje bloem
- 1/4 kopje maïzena
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- 4 niet al te rijpe bananen
- 80 ml water
- Zonnebloemolie
- Poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten behalve het water in een kom en giet er al roerend het water bij totdat je een niet al te dun beslag krijgt dat aan de bananen blijft hangen. Laat het beslag een half uurtje rusten in de koelkast.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat een laagje olie hierin opwarmen.
- Snijd de bananen in drieën en snijd daarna ieder stuk nog eens door de lengte.
- Leg de bananenstukjes in het beslag en gebruik een vork om de banaan door het beslag heen te halen.
- Leg de bananen nu in de koekenpan en bak ze rondom goudbruin.
- Neem de banaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. De gebakken banaan is zowel warm als koud heerlijk en kan eventueel met poedersuiker geserveerd worden (al is dit niet nodig;)