Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Pittig Gemarineerde Kipspiesjes. Lekker voor op de barbecue, of zoals omschreven in de bereidingswijze gewoon eenvoudig en vlug in de pan. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 60ml extra vierge olijfolie
- 60ml Dijon mosterd
- 60ml verse limoensap
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel tabasco
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel Djinten
- een handje vol fijngehakte verse koriander
- 800gr kipfilet in stukken gesneden
- 1 rode paprika, in stukken gesneden
- 1 ui, in stukken gesneden
Bereidingswijze
- Meng de knoflook met de olijfolie, mosterd, limoensap, ketjap, tabasco, sambal, Djinten en verse koriander door elkaar in een kom
- Voeg de kipfilet toe, roer het goed door en zet het minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast
- Haal de kom uit de koelkast en rijg de stukjes kip aan de satéprikkers, afgewisseld met de stukjes paprika en ui
- Smeer de spiesjes in met de overgebleven marinade
- Bak de spiesjes op middelhoog vuur gaar in ongeveer 10 minuten
Details
Tip: Doe houten satéprikkers van tevoren in bakje met water zodat ze zich volzuigen met water waardoor ze uiteindelijk minder snel verbranden in de pan of op de barbecue.
Benodigdheden
Satéprikkers