Pittig Gemarineerde Spare Ribs

0
3676
pittig-gemarineerde-spare-ribs
pittig-gemarineerde-spare-ribs
Bereidingstijd: 70 minuten
Personen: 4

Altijd lekker! Pittig Gemarineerde Spare Ribs. Vooral de mannen zijn er dol op! Lekker kluiven lijkt in hun natuur te zitten. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het zelf ook wel erg lekker vind. Door de spare ribs 2,5 uur in de oven te smoren worden ze heerlijk mals. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 hele varkens lenderibben
  • 120gr bruine suiker
  • 3 eetlepels zout
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder (Colman's)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 250ml witte wijn
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • 2 eetlepel honing
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook

Bereidingswijze

  1. Mix alle droge ingrediënten in een kom
  2. Leg de ribben op een stuk aluminiumfolie en smeer ze royaal in met de droge kruidenmix
  3. Vouw de ribben in de aluminiumfolie en zet ze minimaal een uur in de koelkast
  4. Voorverwarm de oven op 110°C
  5. Meng de witte wijn, witte wijn azijn, Worcestershire saus, honing en knoflook in een pannetje en verwarm het tot het kookpunt
  6. Laat de marinade 10 minuten zachtjes pruttelen
  7. Plaats de ribben op een bakplaat
  8. Open de uiteinden van de folie giet de helft van de marinade in de folie
  9. Smoor de ribben in de oven gedurende 2,5 uur
  10. Smeer met een borsteltje de ribben in met de rest van de marinade en zet het onder een gril tot de marinade begint te karameliseren

Benodigdheden

Oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here