Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 24
Pittige Aziatische Mini Pasteitjes zijn heerlijk en perfect als voorgerecht of als tussendoortje. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 300gr kipgehakt
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel cayenne peper
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
- 5 eetlepels pindakaas
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels sambal
- 100ml water
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel azijn
- 24 mini pasteitjes
- Klein handje verse peterselie
Bereidingswijze
- Kruid de kipgehakt met zout, cayenne peper, kerriepoeder en de gemalen koriander
- Bak het kipgehakt in een eetlepel olijfolie in een koekenpan totdat deze gaar is
- Haal de kipgehakt uit de koekenpan en bak in dezelfde pan de rode paprika, rode ui en wortel voor ongeveer 7 minuten
- Zet een steelpan op het vuur, zet het vuur laag en voeg de pindakaas toe
- Voeg vervolgens de tomatenpuree, ketjap, sambal, azijn, bruine suiker en 100ml water toe
- Blijf de saus goed roeren en laat het zachtjes pruttelen op laag vuur tot het een goede dikte heeft en alle ingrediënten goed vermengd zijn
- Meng vervolgens de kipgehakt en de groenten door de pindasaus
- Bereid vervolgens de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Vul als laatste de mini pasteitjes met de vulling en garneer het met een beetje peterselie