Pittige Aziatische Mini Pasteitjes

0
3737
pittige-aziatische-mini-pasteitjes
pittige-aziatische-mini-pasteitjes
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 24

Pittige Aziatische Mini Pasteitjes zijn heerlijk en perfect als voorgerecht of als tussendoortje. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 300gr kipgehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal
  • 100ml water
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 24 mini pasteitjes
  • Klein handje verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Kruid de kipgehakt met zout, cayenne peper, kerriepoeder en de gemalen koriander
  2. Bak het kipgehakt in een eetlepel olijfolie in een koekenpan totdat deze gaar is
  3. Haal de kipgehakt uit de koekenpan en bak in dezelfde pan de rode paprika, rode ui en wortel voor ongeveer 7 minuten
  4. Zet een steelpan op het vuur, zet het vuur laag en voeg de pindakaas toe
  5. Voeg vervolgens de tomatenpuree, ketjap, sambal, azijn, bruine suiker en 100ml water toe
  6. Blijf de saus goed roeren en laat het zachtjes pruttelen op laag vuur tot het een goede dikte heeft en alle ingrediënten goed vermengd zijn
  7. Meng vervolgens de kipgehakt en de groenten door de pindasaus
  8. Bereid vervolgens de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking
  9. Vul als laatste de mini pasteitjes met de vulling en garneer het met een beetje peterselie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here