Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 2 burgers
Net als bij je favoriete fast-food restaurant maar dan nét iets gezonder 🙂
Klik hier voor meer snelle kiprecepten.
Ingrediënten
- Ingredienten:
- 1 kipfilet
- Olie om in te bakken
- Ijsbergsla
- 1 tomaat
- 2 hambugerbroodjes
- Boter
- 1 tl sojasaus
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl chilipoeder
- 1/4 tl zwarte peper
- 1 kopje bloem
- 1/2 kopje maïzena
- 1 el chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl peper
- 1 tl zout
- 1 ei
- 4 el melk
- 2 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1 el Sriracha
Voor de marinade:
Voor het korstje:
Voor de saus:
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet door midden zodat je 2 dunnere plakken krijgt. Leg de kipfilet tussen een stuk plastic folie en sla met een deegroller op de kipfilet zodat deze dunner wordt.
- Meng de ingrediënten voor de marinade en wrijf de kip hier mee in. Laat de kip een half uurtje marineren in de koelkast.
- Meng de bloem met de Maïzena en de kruiden voor het korstje en bewaar deze in een kom. In een ander kommetje meng je het ei en de melk.
- Meng de ingrediënten voor de saus en bewaar deze. Was de sla en de tomaat en snij de tomaat in dunne plakken. Snijd de sla in reepjes.
- Haal de kipfilets nu door het bloem mengsel heen, daarna door het ei mengsel en daarna nogmaals door de bloem. Schut de overige bloem van de kip af.
- Zet een koekenpan op het gasfornuis en giet een flinke laag olie in de pan. Zet het vuur op de middelhoge tot hoge stand en laat de olie opwarmen. Leg de kipfilets in de pan en bak de kip 3-4 minuten per kant. Leg de kipfilets na het bakken op een stuk keukenpapier.
- Be-boter beide kanten van de broodjes en leg deze kort in een koekenpan op laag vuur totdat de broodjes van binnen goudbruin worden.
- Smeer beide kanten van de broodjes in met de saus en leg de kipfilets, de tomaat en de sla in de broodjes. Eet smakelijk!