Pittige Knoflooksaus Recept

0
3145
pittige knoflooksaus
pittige knoflooksaus
Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 4

Pittige knoflooksaus

Pittige knoflooksaus is een saus gemaakt van een basis van bijvoorbeeld Griekse yoghurt, mayonaise, zure room, of crème fraîche, vermengd met gehakte knoflook en vaak wat kruiden en specerijen. De saus heeft een kenmerkende smaak van knoflook en kan pittig of mild zijn, afhankelijk van de hoeveelheid knoflook die wordt gebruikt. Het is een veelzijdige saus die vaak wordt geserveerd als dip bij groenten, als topping op broodjes of bij barbecuegerechten. Het is een populaire saus in veel keukens over de hele wereld en wordt vaak gebruikt als smaakmaker bij diverse gerechten. Klik hier voor meer sausrecepten.

5000 jaar

Knoflooksaus is een heerlijke toevoeging aan verschillende gerechten, vooral wanneer het een pittige variant betreft. De geschiedenis van knoflook gaat terug tot ongeveer 5000 jaar geleden in Centraal-Azië, waar het oorspronkelijk werd gekweekt. Het werd al snel verspreid naar andere delen van de wereld, zoals Europa, India en China. Knoflook werd in de oudheid al gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen en werd zelfs gebruikt als betaalmiddel in sommige culturen.

Knoflooksaus, zoals we die vandaag de dag kennen, heeft waarschijnlijk zijn oorsprong in de mediterrane keuken, waar knoflook een belangrijk ingrediënt is. Het wordt vaak geserveerd als dip of saus bij vleesgerechten, groenten en brood. De pittige variant is ontstaan door het toevoegen van ingrediënten zoals chili of cayennepeper.

voedingswaarde

Wat betreft de voedingswaarde van knoflooksaus, bevat het vaak ingrediënten zoals mayonaise, yoghurt, zure room, azijn en natuurlijk knoflook. Knoflook staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van ontstekingen. Het bevat ook vitamine C, vitamine B6 en mangaan.

Hoewel de voedingswaarde van knoflooksaus afhankelijk is van de specifieke ingrediënten die worden gebruikt, kan het ook enkele nadelen hebben. Het kan bijvoorbeeld hoog zijn in vet en calorieën, vooral als er veel mayonaise wordt gebruikt. Mensen met een gevoeligheid voor knoflook kunnen ook last krijgen van maagklachten na het eten van knoflooksaus.

Als het op knoflooksaus aankomt, is het belangrijk om het met mate te eten en te kiezen voor gezondere ingrediënten zoals magere yoghurt en minder mayonaise. Het kan een smakelijke en gezonde toevoeging zijn aan je maaltijd, zolang je er maar niet te veel van eet.

 

Pers de knoflooktenen en meng alles in een kommetje.

Ingrediënten

    4 eetlepels mayonaise 2 eetlepels yoghurt 5 tenen knoflook beetje verse peterselie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here