Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Pittige Pompoensoep, een heerlijke soep tijdens een regenachtige zondagmiddag! Uiteraard kan je deze soep ook als voorgerecht serveren. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 fijngesneden rode ui
- 3 teentjes geperste knoflook
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1kg pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 fijngehakte rode peper
- 1 liter groentebouillon
- 2 theelepels sambal
- 2 theelepels gemalen koriander
- 150ml zure room
- klein handje verse koriander
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de rode ui
- Voeg de knoflook, stukjes aardappel en pompoen en rode peper toe en bak het geheel 5 minuten onder voortdurend roeren
- Breng ondertussen de bouillon aan de kook in een grote soep pan
- Voeg de ui, aardappel en pompoen mengsel toe aan de bouillon en laat het ongeveer 15 minuten koken op matig vuur
- Voeg als laatste de sambal en gemalen koriander toe
- Garneer de soep voor het serveren met een beetje zure room en verse koriander
Details
Tip: Pas de hoeveelheid sambal aan naar smaak.