Pittige Pompoensoep

0
2115
pittige-pompoensoep
pittige-pompoensoep
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4

Pittige Pompoensoep, een heerlijke soep tijdens een regenachtige zondagmiddag! Uiteraard kan je deze soep ook als voorgerecht serveren. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1kg pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 fijngehakte rode peper
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 150ml zure room
  • klein handje verse koriander

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de rode ui
  2. Voeg de knoflook, stukjes aardappel en pompoen en rode peper toe en bak het geheel 5 minuten onder voortdurend roeren
  3. Breng ondertussen de bouillon aan de kook in een grote soep pan
  4. Voeg de ui, aardappel en pompoen mengsel toe aan de bouillon en laat het ongeveer 15 minuten koken op matig vuur
  5. Voeg als laatste de sambal en gemalen koriander toe
  6. Garneer de soep voor het serveren met een beetje zure room en verse koriander

Details

Tip: Pas de hoeveelheid sambal aan naar smaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here