Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 4
Pittige Tomatensoep Met Kip. Lekker, lekker en ook nog eens gezond! Echt het proberen waard. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, versnipperd
- 350gr gebraden kipfilet, in stukjes
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 150gr tomatenpuree
- 1,5 liter kippenbouillon
- 400gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 40gr vermicelli
- 2 theelepels gedroogde munt
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui voor ongeveer 1 minuut
- Voeg de kipfilet, chilipoeder, kurkuma, kaneelpoeder en de tomatenpuree toe
- Laat geheel al roerende gedurende 2 minuten zachtjes pruttelen op matig vuur
- Voeg gedurende 15 minuten de bouillon beetje bij beetje toe zodat de soep enigszins gebonden blijft
- Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan zodra alle bouillon is toegevoegd
- Voeg vervolgens de kikkererwten toe en laat het nog 5 minuten koken
- Voeg de vermicelli toe en laat het 7 minuten koken
- Voeg als laatste de gedroogde munt toe en laat het nog 1 minuut koken
- Roer de citroensap door de soep
- Serveer de soep in kommen en garneer het met de Griekse yoghurt