Pittige Tortillataart

0
5704
pittige-tortillataart
pittige-tortillataart
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Hmmm! Deze Pittige Tortillataart is echt super lekker! Ik vond de basis van het recept ergens ver weggestopt in een lade.. Ik had het al even niet meer gemaakt maar heb het nu nieuw leven ingeblazen door een aantal ingredienten aan te passen. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 400gr champignons, schoongemaakt
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 6 tortilla's
  • 125gr creme fraiche
  • 200gr kidneybonen, uitgelekt
  • 150gr geraspte kaas
  • 50gr parmezaanse kaas
  • bosje fijngehakte koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Doe de olie in een grote koekenpan en bak het gehaktin een paar minuten rul
  3. Snij ondertuseen de paprika, champignons en ui in stukjes en bak deze 2 minuten mee
  4. Voeg de chilisaus en peper toe aan de groenten zodat het goed pittig is
  5. Voeg de kidneybonen toe en roer het geheel goed door
  6. Besmeer de eerste tortilla met creme fraiche en leg hem in een ingevette ronde ovenschaal
  7. Schep vervolgens een laag groentevulling (1/5 deel) erboven op gevolgd door een klein handje geraspte kaas (ook 1/5 deel)
  8. Besmeer vervolgens de tweede tortilla met creme fraiche en stapel het bovenop de vulling
  9. Herhaal deze stappen totdat de tortilla's, de vulling en geraspte kaas op zijn
  10. Zet het geheel een 15 minuten in de oven
  11. Haal de schaal uit de oven en strooi de geraspte kaas en Fijngehakte koriander over de pittige tortillataart

Details

Tip: serveer dit recept met een lekkere frisse salade.

Benodigdheden

Oven, ronde ovenschaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here