Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 2
Pittige Warme Mokka Chocolademelk! Koffie, cacao, kaneel, cayennepeper en nootmuskaat vormen samen dit heerlijke recept voor een verrassende warme chocolademelk variant!
Ingrediënten
- 350ml melk
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 eetlepel oploskoffie
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- een snufje nootmuskaat
- een snufje cayennepeper
- een snufje zout
- slagroom
- warme chocoladesaus
- karamelsaus
- 2 kaneelstokjes
Bereidingswijze
- Verwarm de melk in een kleine steelpan en voeg al roerend beide suikers toe
- Voeg de cacaopoeder, oploskoffie, kaneelpoeder, nootmuskaat, cayennepeper en zout toe wanneer de suiker is opgelost
- Roer de de ingrediënten goed door de melk en laat het 2 minuten al roerend koken op laag vuur
- Schenk de chocolademelk in twee grote mokken en maak het af met slagroom, warme chocoladesaus en karamelsaus
- Decoreer het geheel met een kaneelstokje
Details
Tip: Probeer een beetje te spelen met de hoeveelheid cacaopoeder. De ene poeder heeft meer smaak dan de andere wat uiteraard de smaak van de chocolademelk beïnvloed.