Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 6
Pittige Zuid Amerikaanse Kippensoep is altijd een succes! Ik varieer af en toe met de ingredienten afhankelijk van het gezelschap waarmee we eten. Ik gebruik een paar extra pepers wanneer iedereen van 'pittig' houdt! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 3 rode pepers
- 3 uien
- 2 stuks bleekselderij
- 3 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- klontje boter
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- een klein bosje fijngehakte koriander
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel azijn
- 150ml melk
- 750ml kippenbouillon
- 2 stuks gebraden kipfilet
- 75gr blauwe kaas
Bereidingswijze
- Snij de pepers doormidden en verwijder de zaadjes
- Hak de pepers, de uien, de bleekselderij, de tomaten en de teentjes knoflook fijn
- Smelt een klontje boter in een soeppan en fruit de fijngehakte groenten gedurende 2 minuten
- Voeg de korianderzaad, 1 eetlepel van de fijngehakte koriander, suiker, zout en azijn toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur. Voeg er wat warm water aan toe als het mengsel zou gaan aanbranden
- Voeg vervolgens de melk en de kippenbouillon toe en roer het goed door
- Scheur de kipfilet in stukjes en voeg het toe aan de soep
- Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen op matig vuur
- Verbrokkel ondertussen de blauwe kaas
- Serveer de soep in kommen of diepe borden en garneer het voor het serveren met de blauwe kaas en overgebleven verse koriander
Details
Tip: Gebruik gerust een paar extra pepers mocht je van lekker pittig eten houden!
Was super lekker.