Pizza al Tonno

0
2502
pizza-al-tonno
pizza-al-tonno
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 2

Ik hou ontzettend van Italiaans eten en met name pizza. Deze Pizza al Tonno is heerlijk en ook nog eens gezond! Wat wil een mens nog meer! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 zelfgemaakte pizzabodem
  • 4 eetlepels zelfgemaakte pizzasaus
  • 3 tomaten, in plakjes gesneden
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 1/2 ui in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, in hele dunne plakjes gesneden
  • 5 zwarte olijven, in ringetjes gesneden
  • 5 groene olijven, in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 125gr Mozzarella, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse gehakte marjolein
  • vers gemalen peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Bestrijk de pizzabodem met de pizzasaus, bedek het met de tomatenplakjes en verdeel de tonijn in stukken over de bodem
  3. Beleg de pizza met de uiringen, knoflook, olijven en kappertjes
  4. Verdeel de Mozzarella over de pizza en bestrooi het met de helft van de tijm en marjolein
  5. Kruid het geheel met peper en zout en besprenkel het met olijfolie
  6. Bak de Pizza al Tonno knapperig in 8 minuten in de voorverwarmde oven
  7. Bestrooi het met de rest van de kruiden en serveer de pizza heet

Details

Tip: Varieer eens met verschillende ingrediënten. Vervang bijvoorbeeld de kappertjes voor kapperappeltjes (in plakjes gesneden) of voor rode paprika.

Benodigdheden

Oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here