Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 2
Ik hou ontzettend van Italiaans eten en met name pizza. Deze Pizza al Tonno is heerlijk en ook nog eens gezond! Wat wil een mens nog meer! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 zelfgemaakte pizzabodem
- 4 eetlepels zelfgemaakte pizzasaus
- 3 tomaten, in plakjes gesneden
- 1 blikje tonijn, uitgelekt
- 1/2 ui in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, in hele dunne plakjes gesneden
- 5 zwarte olijven, in ringetjes gesneden
- 5 groene olijven, in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- 125gr Mozzarella, in plakjes gesneden
- 1 eetlepel verse tijm
- 1 eetlepel verse gehakte marjolein
- vers gemalen peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Bestrijk de pizzabodem met de pizzasaus, bedek het met de tomatenplakjes en verdeel de tonijn in stukken over de bodem
- Beleg de pizza met de uiringen, knoflook, olijven en kappertjes
- Verdeel de Mozzarella over de pizza en bestrooi het met de helft van de tijm en marjolein
- Kruid het geheel met peper en zout en besprenkel het met olijfolie
- Bak de Pizza al Tonno knapperig in 8 minuten in de voorverwarmde oven
- Bestrooi het met de rest van de kruiden en serveer de pizza heet
Details
Tip: Varieer eens met verschillende ingrediënten. Vervang bijvoorbeeld de kappertjes voor kapperappeltjes (in plakjes gesneden) of voor rode paprika.
Benodigdheden
Oven