Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Maak je eigen pizza deeg met dit authentiek Italiaans Pizza Bodem recept! Deze dunne basis is een bodem die de echte Italiaanse pizza bakkers ook gebruiken.
Ingrediënten
- 2 theelepels droge gist
- 500ml lauw water
- 600gr '00' pizza meel
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- bloem
Bereidingswijze
- Doe de gist in een kom en voeg ongeveer 100ml van het lauwe water toe. Roer de gist tot het opgelost is
- Leg een vochtige theedoek over het kommetje en laat de gist 10 minuten rusten
- Strooi het meel in een bult op een schoon werkblad en maak in het midden een diepe kuil
- Strooi vervolgens het zout over het meel
- Schenk de opgeloste gist met de rest van het water en de olijfolie voorzichtig in de kuil
- Meng deze ingrediënten vervolgens voorzichtig met een vork door de meel
- Zodra de gist met het meel vermengd is kan je beginnen met het kneden van het deeg
- Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het niet meer kleeft en elastisch is
- Leg de deegbal in een grote kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg vervolgens 2 uur op kamertemperatuur rijzen
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Leg 3 stukken deeg terug in de kom en dek weer af met een vochtige theedoek
- Bestuif het werkblad met een beetje bloem zodat het pizza deeg niet aan het werkblad blijft kleven
- Rol met een deegroller het deeg uit tot je de gewenste dikte en vorm van de bodem hebt
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, vouw de rand om en druk het stevig aan. Hierdoor ontstaat een mooie hoge rand
- De pizza bodem is klaar om bekleed te worden! Eenmaal klaar doe je de pizza 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250°C
Details
Tip: Je kunt het deeg ook de avond van te voren bereiden zodat het deeg een hele nacht kan rijzen.
Benodigdheden
Oven