Pizza Bodem recept

0
2769
pizza-bodem-recept
pizza-bodem-recept
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Maak je eigen pizza deeg met dit authentiek Italiaans Pizza Bodem recept! Deze dunne basis is een bodem die de echte Italiaanse pizza bakkers ook gebruiken.

Ingrediënten

  • 2 theelepels droge gist
  • 500ml lauw water
  • 600gr '00' pizza meel
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • bloem

Bereidingswijze

  1. Doe de gist in een kom en voeg ongeveer 100ml van het lauwe water toe. Roer de gist tot het opgelost is
  2. Leg een vochtige theedoek over het kommetje en laat de gist 10 minuten rusten
  3. Strooi het meel in een bult op een schoon werkblad en maak in het midden een diepe kuil
  4. Strooi vervolgens het zout over het meel
  5. Schenk de opgeloste gist met de rest van het water en de olijfolie voorzichtig in de kuil
  6. Meng deze ingrediënten vervolgens voorzichtig met een vork door de meel
  7. Zodra de gist met het meel vermengd is kan je beginnen met het kneden van het deeg
  8. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het niet meer kleeft en elastisch is
  9. Leg de deegbal in een grote kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg vervolgens 2 uur op kamertemperatuur rijzen
  10. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Leg 3 stukken deeg terug in de kom en dek weer af met een vochtige theedoek
  11. Bestuif het werkblad met een beetje bloem zodat het pizza deeg niet aan het werkblad blijft kleven
  12. Rol met een deegroller het deeg uit tot je de gewenste dikte en vorm van de bodem hebt
  13. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, vouw de rand om en druk het stevig aan. Hierdoor ontstaat een mooie hoge rand
  14. De pizza bodem is klaar om bekleed te worden! Eenmaal klaar doe je de pizza 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250°C

Details

Tip: Je kunt het deeg ook de avond van te voren bereiden zodat het deeg een hele nacht kan rijzen.

Benodigdheden

Oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here