Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 2
Pizza met Kip en Barbecuesaus, echt verrukkelijk! Deze pizza is echt één van mijn favorieten! De combinatie kip, barbecuesaus en koriander is echt fantastisch! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 400gr kipfilet
- 200ml zelfgemaakte barbecuesaus
- 2 zelfgemaakte pizzabodems
- klontje boter
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 100gr mozzarella kaas, in plakjes gesneden
- 125gr geraspte belegen kaas
- handje gehakte verse koriander
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 215°C
- Snijd ondertussen de kipfilet in grote stukken (ongeveer 3cm), marineer het met 3 eetlepels van de zelfgemaakte barbecuesaus en zet het minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast
- Verdeel de rest van de barbecuesaus over de 2 zelfgemaakte pizzabodems
- Haal de kip uit de koelkast, smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de kipfilet ongeveer 2 minuten op hoog vuur
- Snijd de stukjes kip in dunne plakjes en leg deze op de met saus bedekte pizzabodems
- Verdeel de ui ringen en plakjes mozzarella over de pizza's en bestrooi het vervolgens met de geraspte kaas
- Zet de pizza's ongeveer 8 minuten in de oven
- Haal de pizza's uit de oven, garneer het met de verse koriander en zet het nog 2 minuten in de oven
Details
Tip: Maak je eigen pizzabodem en barbecuesaus. Je zult er geen spijt van krijgen want zelfgemaakt is veel lekkerder!
Benodigdheden
Oven