Pizza met Pompoen en Spek

0
2029
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 2

Pizza met Pompoen en Spek, of eigenlijk tarte flambée of flammkuchen is één van mijn favoriete herfstpizza's! Kleine stukjes pompoen, spek en rode ui samen geroosterd in de oven in combinatie met de crème fraîche en mozzarella voor een perfecte pizza. De balsamico azijn is optioneel maar een paar druppels van een oude, bijna stroperig azijn is voor mij de perfecte afwerking!

Ingrediënten

  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 middelgrote pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 120gr ontbijtspek
  • 1/2 rode ui, in ringen gesneden
  • 2 zelfgemaakte pizzabodems
  • 125ml crème fraîche
  • 225gr mozzarella, in blokjes gesneden
  • 30gr geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels balsamico azijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Doe de pompoen, ontbijtspek en rode ui op bakplaat en besprenkel het met olijfolie
  3. Hutsel het geheel door elkaar en zet het 30 minuten in de voorverwarmde oven
  4. Haal het uit de oven en verhoog de ​​temperatuur tot hoogste stand
  5. Verdeel de crème fraîche over de 2 pizza bodems en beleg beide vervolgens met de geroosterde groenten en spek
  6. Beleg het vervolgens met de mozzarella en Parmezaanse kaas
  7. Zet de pizza's ongeveer 15 minuten in de oven
  8. Breng de Pizza met Pompoen en Spek op smaak met peper en besprenkel het met balsamico azijn indien gewenst

Details

Een pizza belegt met crème fraîche in plaats van tomatensaus in combinatie met spek en ui heet een tarte flambée of flammkuchen.

Benodigdheden

Oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here