Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 4
Pizza is een van onze favoriete maaltijden tijdens het weekend. Deze Pizzabrood variant verijst een beetje werk maar is wel weer eens iets anders! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 zelfgemaakte pizzabodem
- 125ml zelfgemaakte pizzasaus
- 125gr mozzarella kaas, in dunne plakjes gesneden
- 125gr salami, in plakjes gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Rol je pizza deeg uit tot een grote rechthoek op een met bloem bestoven werkblad
- Beleg de bodem met de pizzasaus, mozzarella kaas en de plakjes salami
- Snijd het deeg in lange repen en vervolgens in vierkantjes zodat je uiteindelijk 20 vierkantjes overhoud
- Stapel vervolgens de vierkantjes op elkaar en leg het geheel horizontaal in een ingevette cakevorm
- Dek de vorm af met plasticfolie en laat het gedurende 30 minuten rijzen
- Zet het pizzabrood 20 tot 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is
- Laat pizza tot 10 minuten staan voordat je het uitserveert op een schaal
Benodigdheden
Oven, cakevorm