Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 2
Pizzaomelet! Wat een goed excuus om eens een pizza als ontbijt te nemen! Naast een heerlijk ontbijt gerecht is de Pizzaomelet ook erg lekker als lunch. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1/2 rode rode paprika
- 1/2 ui
- 5 champignons
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 4 eieren
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel ketchup
- 75gr spekreepjes
- boter
- 75gr geraspte kaas
- klein handje verse fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
- Snij de parika in dunne reepjes en de ui in dunne ringen
- Borstel de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes
- Snij de zwarte olijven in plakjes
- Klop de eieren samen met de knoflookpoeder, gedroogde oregano, basilicum, yoghurt en ketchup
- Bak de spekreepjes in een grote koekenpan in een paar minuten gaar
- Haal de spekreepjes uit de pan en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier
- Doe vervolgens de paprika, uiringen, champignons en olijven in de pan en bak het geheel voor ongeveer 3 minuten in de koekenpan
- Haal vervolgens de groente uit de pan en laat het uitlekken in een vergiet
- Smelt een beetje boter in de koekenpan en schenk de helft van geklopte ei in de pan
- Verdeel de helft van de spekreepjes over de omelet gevolgd door de helft van de groente mix
- Bak de omelet in ongeveer 3 minuten gaar
- Bestrooi de pizzaomelet met de geraspte kaas en als laatste de verse peterselie
Details
Tip: Gebruik ook eens verse basilicum in plaats van verse peterselie.