Pompoen Roomijs

0
1956
pompoen-roomijs
pompoen-roomijs
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 6

Lekkere Pompoen Roomijs als nagerecht! Romig en heerlijk zoet. De cognac geeft net het extra tikje smaak. Omdat het maar om 1 theelepel gaat is het alcohol percentage te verwaarlozen en noem ik dit geen alcoholisch recept.

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 300ml volle melk
  • 400ml slagroom
  • 150gr kristalsuiker
  • 4 eierdooiers
  • 1,5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen gember
  • een snufje nootmuskaat
  • een snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel cognac

Bereidingswijze

  1. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af
  2. Snijd het pompoenvlees in blokjes en kook de pompoen in ruim kokend water in 15 minuten gaar
  3. Giet de pompoen af, pureer het met een staafmixer en laat het afkoelen
  4. Plaats een fijne zeef boven een (stalen) beslagkom en plaats het geheel in een bak gevuld met ijsblokjes
  5. Verwarm de melk, room en 100 gram van de suiker onder af en toe roeren in een steelpan
  6. Laat het geheel onder af en toe roeren 5 minuten op het vuur staan. Het mengsel moet niet gaan koken
  7. Klop ondertussen de eierdooiers met het overgebleven suiker tot een glad mengsel
  8. Klop vervolgens langzaam een kop van het warme mengsel door het eidooier mengsel
  9. Klop daarna langzaam het eidooier mengsel in z'n geheel door het warme melk mengsel
  10. Verwarm het mengsel totdat deze bijna gaat koken en schenk het vervolgens door de zeef
  11. Blijft het mengsel ongeveer 10 minuten roeren zodat het voldoende af koelt in het ijsbad
  12. Haal de kom uit het ijsbad en roer de kaneelpoeder, gember, nootmuskaat, zout, 350 gram pompoen puree, vanille-extract en cognac toe
  13. Dek het mengsel goed af en zet het 3 uur in de koelkast
  14. Doe het mengsel na 3 uur in de ijsmachine en maak het ijs volgens de instructies van het apparaat

Details

Tip: Gebruik de rest van het pompoen puree als basis voor een heerlijke pompoensoep!

Benodigdheden

Tip: Gebruik de rest van het pompoen puree als basis voor een heerlijke pompoensoep!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here