Pompoen Roomkaas Muffins

0
1929
pompoen-roomkaas-muffins
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12

Pompoen Roomkaas Muffins zijn verrukkelijk! Heerlijke herfstmuffins met kruimels aan de bovenkant die het helemaal afmaken. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 110gr roomkaas
  • 65gr poedersuiker
  • 400gr pompoen
  • 215gr bloem
  • 1,5 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel fijngemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 150gr kristalsuiker
  • 100ml plantaardige olie
  • 2 eetlepels boter

Bereidingswijze

  1. Meng de roomkaas met de poedersuiker in een kom tot een gladde massa
  2. Schep de roomkaas op een stuk plasticfolie en rol een cilindervorm van ongeveer 3cm doorsnede
  3. Rol de folie strak om de cilinder van roomkaas en zet het tenminste 2 uur in de vriezer
  4. Snij de pompoen in stukjes en kook deze in een pan met water in ongeveer 15 minuten gaar
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C
  6. Vul de muffinbakvorm met papieren vormpjes
  7. Pureer vervolgens de pompoen met een staafmixer
  8. Zeef daarna de bloem in een kom en voeg een halve theelepel kaneelpoeder, de nootmuskaat, fijngemalen kruidnagel, zout en bakpoeder toe
  9. Roer het goed door zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn
  10. Klop de eieren in een aparte kom en voeg geleidelijk 100gr van de kristalsuiker, de pompoen puree en de plantaardige olie toe. Mix het geheel tot een gladde massa
  11. Voeg vervolgens het droge mengsel toe en mix het geheel tot een beslag
  12. Maak ondertussen de kruimellaag, voor de bovenkant van de muffins, door de rest van de bloem te mengen met de rest van de kaneelpoeder en suiker
  13. Voeg de boter toe en kneed het geheel voorzichtig zodat er een kruimelig beslag ontstaat
  14. Vul nu elke muffinvorm met ongeveer de helft van het muffin beslag (net genoeg om de bodem te bedekken)
  15. Haal de roomkaas uit de vriezer en snij de cilinder in 12 gelijke stukken
  16. Plaats een stuk roomkaas bovenop het beslag en verdeel vervolgens de rest van het muffin beslag over de 12 vormpjes
  17. Verdeel als laatste het kruimelbeslag over de muffins en zet de muffinvorm 20 minuten in de voorverwarmde oven
  18. Laat de pompoen roomkaas muffins volledig afkoelen voor het serveren

Benodigdheden

Staafmixer, muffinbakvorm voor 12 muffins, mixer

1 REACTIE

  1. Hoi Sabine,

    Ik denk dat de tekst bij “tip” niet klopt:

    Details Pompoen Roomkaas Muffins

    Tip: Voeg een paar theelepels water toe aan de ananas tijdens het koken wanneer deze dreigt uit te drogen.

    Verkeerd gekopieerd wellicht?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here