Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 8 personen
Deze herfstachtige soep is vol van smaak en vol van gezonde ingrediënten en heeft een Indiaas tintje.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1/2 ui
- 3 wortels in blokjes gesneden
- 2 tl kerriepoeder
- 500 ml pompoen puree
- 2 liter groentebouillon
- 400 gram rode linzen
- 1 laurierblad
- Snufje chili vlokken
- Zout en peper naar smaak
- 2 tl verse citroenrasp
Bereidingswijze
- Doe de olijfolie in een grote soeppan en zet het gas aan op middelhoog vuur. Doe de ui, wortel en kerriepoeder in de pan en bak dit zo'n 5 minuten aan totdat de ui zacht wordt. Voeg de knoflook toe en bak dit een minuut lang mee.
- Voeg de pompoen puree, linzen, groentebouillon, laurierblad en de chili vlokken toe. Breng de soep zachtjes aan de kook en laat dit zo'n 10 minuten doorkoken totdat de linzen zacht zijn geworden.
- Voeg de peper, zout en citroenrasp toe en meng dit door de soep heen. Serveer en geniet!