Pompoensoep recept

0
3970
pompoensoep-recept
pompoensoep-recept
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4

Pompoensoep

Pompoensoep is een heerlijk gerecht dat gemaakt wordt van pompoen, bouillon en andere smaakvolle ingrediënten. Het is een gerecht dat al eeuwenlang gegeten wordt en het heeft zijn oorsprong in Zuid-Amerika en Midden-Amerika, waar pompoenen al duizenden jaren worden verbouwd en gegeten.

Spanjaarden

In de 16e eeuw brachten de Spanjaarden pompoenen mee naar Europa en verspreidde het gebruik ervan zich langzaam over de rest van de wereld. In de Verenigde Staten werd pompoensoep een populair gerecht tijdens de koloniale periode en het is sindsdien een klassieker in de Amerikaanse keuken gebleven.

gezondheidsvoordelen

Naast dat het een heerlijk gerecht is, heeft pompoensoep ook een aantal gezondheidsvoordelen. Pompoenen zijn rijk aan vitamine A, C en E, evenals mineralen zoals kalium, magnesium en ijzer. Ze bevatten ook veel vezels en weinig calorieën, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen die op hun gewicht letten of hun algehele gezondheid willen verbeteren.

Het bereiden

Het bereiden van pompoensoep is eenvoudig en er zijn talloze variaties mogelijk. Een basisrecept bestaat uit het koken van stukjes pompoen in bouillon tot ze zacht zijn, en vervolgens het pureren van de pompoen tot een gladde soep. Er kunnen vervolgens smaakmakers aan worden toegevoegd zoals ui, knoflook, gember, kruiden en specerijen zoals kaneel en nootmuskaat. Ook worden er vaak zuivelproducten zoals room, melk of kaas toegevoegd voor extra smaak en textuur.

Pompoensoep kan worden gegeten als een lichte maaltijd op zichzelf, of als voorgerecht bij een diner. Het kan worden geserveerd met brood of crackers. Of worden opgediend met een topping van geroosterde pompoenpitten, croutons of gehakte kruiden. Het is ook een uitstekende keuze voor vegetariërs en veganisten, omdat het zonder problemen kan worden aangepast aan hun dieetwensen.

heerlijk en gemakkelijk

Kortom, pompoensoep is niet alleen heerlijk en gemakkelijk te maken, maar het biedt ook vele gezondheidsvoordelen. Het is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezond en smakelijk gerecht.

Klik hier voor meer soeprecepten

Ingrediënten

  • 1,5kg pompoen
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1dl slagroom
  • zout en peper
  • fijn gehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snij hem in stukken. Pel de uien en versnipper ze. Schil ook de appels (de klokhuizen verwijderen) en snij ook deze weer in stukken
  2. Verhit in een hoge pan de boter en laat de uisnippers ongeveer 3 minuten fruiten
  3. Voeg hierna de pompoen, de appel en de suiker toe en bak dit geheel ongeveer 5 minuten op matig vuur
  4. Voeg nootmuskaat toe naar smaak plus anderhalf theelepel kaneel en 1 liter water
  5. Verkruimel vervolgens de bouillonblokjes boven de pan
  6. Laat de soep in ongeveer 20 minuten zachtjes koken
  7. Klop ondertussen de slagroom en breng deze op smaak met een beetje nootmuskaat en de rest van de kaneel
  8. Pureer de soep met de staafmixer en breng hem op smaak brengen met zout en peper
  9. Serveer de soep in diepe borden en garneer het met de kruidige room en een beetje peterselie

Benodigdheden

Staafmixer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here