Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 1,5kg pompoen
- 2 appels
- 2 uien
- 2 bouillonblokjes
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- nootmuskaat
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1dl slagroom
- zout en peper
- fijn gehakte peterselie
Bereidingswijze
- Schil de pompoen en snij hem in stukken. Pel de uien en versnipper ze. Schil ook de appels (de klokhuizen verwijderen) en snij ook deze weer in stukken
- Verhit in een hoge pan de boter en laat de uisnippers ongeveer 3 minuten fruiten
- Voeg hierna de pompoen, de appel en de suiker toe en bak dit geheel ongeveer 5 minuten op matig vuur
- Voeg nootmuskaat toe naar smaak plus anderhalf theelepel kaneel en 1 liter water
- Verkruimel vervolgens de bouillonblokjes boven de pan
- Laat de soep in ongeveer 20 minuten zachtjes koken
- Klop ondertussen de slagroom en breng deze op smaak met een beetje nootmuskaat en de rest van de kaneel
- Pureer de soep met de staafmixer en breng hem op smaak brengen met zout en peper
- Serveer de soep in diepe borden en garneer het met de kruidige room en een beetje peterselie
Benodigdheden
Staafmixer