Bereidingstijd: 120 minuten
Personen: 8
Dit recept voor Pompoentaart heb ik van mijn oma gekregen. Ik heb het hier en daar een klein beetje aangepast maar in grote lijnen is het een traditioneel herfst recept gebleven. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- Voor de bodem:
- 150 gram bloem
- 1/2 tl zout
- 1 tl suiker
- 125 gram harde boter
- 3 tl ijswater Voor de vulling:
- 500 ml pompoenpuree
- 135 gram suiker
- 1/2 tl zout
- 1 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/4 tl kruidnagelpoeder
- 2 eieren
- 355 ml koffiemelk
Bereidingswijze
- Meng de bloem, het zout en de suiker door elkaar
- Kneed de boter met je vingers door het mengsel tot het kruimelig wordt
- Voeg de eierdooier en het water toe en kneed het tot een deegbal
- Wikkel de bal in plastic folie en leg het minstens een uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm van ongeveer 30cm doorsnee in
- Bestrooi je werkblad en een deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een grote plak van ongeveer 5mm dikte
- Leg het deeg in de taartvorm en druk het zachtjes aan met je vingers tegen de bodem en de rand
- Verwijder eventueel het overtollige deeg
- Verander de oventemperatuur naar 200°C en bekleed een bakplaat met aluminium folie
- Verdeel de stukje pompoen over de bakplaat en zet het 45 minuten in de oven
- Haal de pompoen uit de oven en laat het afkoelen
- Verlaag de temperatuur van de voen naar 180°C
- Pureer de pompoen in een keukenmachine en voeg de bruine suiker, eieren, room, kaneel, zout en boter toe
- Schenk het mengsel in de taartbodem en bak de Pompoentaart in ongeveer een uur gaar
- schenk een beetje keukenstroop over de taart voor het serveren
Benodigdheden
Oven, taartvorm van ongeveer 30cm doorsnee, keukenmachine