Recept Pruimentaart

0
5813
Pruimentaart
Pruimentaart
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 8

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 afgestreken eetlepels bakpoeder
  • 16 rijpe pruimen
  • citroenrasp van 1/2 citroen
  • kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 50gr amandelschaafsel

Bereidingswijze

Ontpit en halveer de pruimen. Vet de bakvorm in en leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Klop met een mixer de zachte boter tot room. Voeg de suiker toe en daarna 1 voor 1 de eieren. Kloppen tot het mengsel wit en romig is. Schep de van te voren geraspte citroen samen met de bloem en de bakpoeder luchtig door het beslag heen. Doe het beslag in de bakvorm en bedek het met de pruimen. Bestrooi de taart met kaneel en bak het geheel in het midden van de oven op 170 graden in circa 45 minuten gaar. Strooi 2 lepels kristalsuiker en de amandelschaafsel over de nog hete taart en laat het geheel afkoelen. Uw heerlijke pruimentaart is klaar.

Benodigdheden

Bakvormen, bakpapier, mixer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here