Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Dit vegetarisch hoofdgerecht boordevol hartige groenten heeft een heerlijke licht kruidige smaak dankzij de verse basilicum en een laurierblad. Geniet van dit Ratatouille recept met een lekker stuk stokbrood en je hebt een complete maaltijd op tafel staan binnen 30 minuten!
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in ringen gesneden
- 4 teentjes fijngehakte knoflook
- 1 laurierblad
- 1 kleine aubergine, in kleine blokjes gesneden
- 1 kleine courgette, in de lengte gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
- 4 in grove stukken gesneden vleestomaten
- 1 theelepel zout
- een handje vol verse basilicumblaadjes
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Doe de olie in een grote koekenpan en bak de ui, knoflook en laurierblad onder af en toe roeren tot de ui glazig is
- Voeg de aubergine toe en kook het gedurende 8 minuten tot de aubergine zacht is geworden. Blijf regelmatig roeren
- Voeg vervolgens de courgette, rode paprika, tomaten en zout toe en kook op matig vuur gedurende 5 tot 7 minuten
- Haal de pan van het vuur en voeg voor het serveren de basilicum en peper naar smaak toe
Details
Tip: Geniet van dit Ratatouille recept met een lekker stuk stokbrood!