kaassouffle met cheddar of Goudakaas

0
5446
kaassouffle met cheddar
kaassouffle met cheddar
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 1

Klik hier voor meer recepten met kaas.

 

Kaassouffle is een populair snackgerecht dat vaak wordt geserveerd in cafetaria’s, fastfoodrestaurants en als streetfood. Het bestaat uit een knapperige buitenkant van bladerdeeg met een smeuïge kaasvulling. Je kunt variëren met verschillende soorten kaas om de smaak aan te passen aan jouw voorkeur. In dit recept gebruiken we cheddar of Gouda, twee bekende en veelgebruikte kaassoorten.

Cheddar is een pittige en smaakvolle kaas die oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk komt. Het heeft een karakteristieke oranje kleur en een stevige textuur. Cheddar smelt goed en heeft een uitgesproken smaak, waardoor het een geweldige keuze is voor kaassoufflés. De pittige smaak van cheddar voegt een heerlijke kick toe aan de kaassoufflé, waardoor het een hartige en smaakvolle snack wordt.

Gouda is een milde en romige kaas die afkomstig is uit Nederland. Het heeft een lichtgele kleur en een zachte textuur. Gouda is een populaire kaas die vaak wordt gebruikt in verschillende gerechten vanwege zijn milde smaak en smeltbaarheid. Door Gouda te gebruiken in kaassoufflés, krijg je een zachtere en mildere smaak, perfect voor diegenen die liever een subtielere kaassmaak willen.

Het bereiden van kaassoufflés met cheddar of Gouda is vrij eenvoudig. Het bladerdeeg wordt gevuld met een mengsel van geraspte kaas, ei, mosterd en kruiden, en vervolgens gebakken in de oven tot het knapperig en goudbruin is. Het resultaat is een heerlijke, krokante buitenkant en een smeuïge, gesmolten kaasvulling met een vleugje mosterd en kruiden voor extra smaak.

Kaassoufflés met cheddar of Gouda kunnen worden geserveerd als een heerlijke snack op zichzelf, als onderdeel van een maaltijd of als een smakelijke toevoeging aan een borrelplank. Ze zijn perfect om te delen tijdens feestjes, als een lekkere traktatie voor kinderen, of gewoon als een snel en gemakkelijk tussendoortje. Je kunt ook experimenteren met verschillende kruiden, sauzen of dips om de smaak nog verder aan te passen aan jouw persoonlijke smaak.

Kortom, kaassouffle met cheddar of Goudakaas is een heerlijke snackoptie die gemakkelijk thuis kan worden bereid. Met zijn knapperige buitenkant en smeuïge kaasvulling is het een smaakvolle traktatie die geschikt is voor verschillende gelegenheden. Probeer dit eenvoudige recept en geniet van de heerlijke smaken van cheddar of Gouda in een klassieke kaassoufflé!

Ingrediënten

  • Gouda cheddar of jonge kaas
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze

Snijd een dikke plak van zo'n 2 a 3 cm af van de kaas en snijd deze in rechthoeken van 6 bij 3 cm. Je kan hiervoor cheddar of goudakaas gebruiken maar als je niet zo van hartig houdt kan een jonge kaas ook. Haal de kaas nu door de bloem opdat deze gooed bedekt is aan alle kanten. Scheid de dooier nu en doe het eiwit in een klein schaaltje of bord. Haal nu de met bloem bedekte kaas door het eiwit en dan door de paneermeel. Herhaal dit enkele malen zodat er een dikke laag paneermeel op de kaas zit. Frituur de soufle's nu , blijf er wel bij, als de kaas uit de eerste souffle's komt zijn ze klaar. Goed laten uitlekken en kijk uit voor de gloeiendhete vulling met eten.

Benodigdheden

Frituurpan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here