Ingrediënten
- 1 blikje ansjovisfilets in olie
- 1 teentje knoflook
- zeezout
- 2 eieren
- 2 eetlepels citroensap
- 3/4 theelepel Dijon mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 100ml plantaardige olie
- 3 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 75gr in zeer dunne plakjes geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
- 3 kroppen Romeinse sla
- 4 plakken volkorenbrood
Bereidingswijze
De Dressing: Hak 6 ansjovisfilets, 1 klein teentje knoflook en een snufje zeezout samen fijn. Gebruik de zijkant van een mes om het geheel te pureren en schraap de puree in een middelgrote kom. Klop 2 grote eierdooiers, 2 eetlepels verse citroensap, en 3/4 theelepel Dijon mosterd samen. Voeg de olijfolie en vervolgens de plantaardige olie druppelsgewijs toe. Klop het mengsle totdat de dressing dik en glanzend wordt. Voeg vervolgens de fijn geraspte Parmezaanse kaas toe en klop dit nog even door. Breng het op smaak met zout, versgemalen zwarte peper, en een beetje citroensap indien gewenst.
De Croutons: Scheur het brood in kleine stukjes. Leg de stukjes brood op een bakplaat en besprenkel het met olijfolie. Breng het op smaak met zeezout en versgemalen peper. Bak de croutons 10-15 minuten op 375 graden en schud af en toe tot ze goudbruin zijn.
De Salade: Gebruik de hele bladeren van 3 harten Romeinse sla. Het biedt de ideale mix van knapperigheid, oppervlakte en structuur. Gebruik vervolgens je handen om de bladeren, de dressing en de plakjes Parmazaanse kaas te door elkaar te mengen.
Benodigdheden
Kaasrasp, oven
Lekker,lekker!Voor zaterdagavond.