recept kruimelcake met banaan en kaneel.
Ingrediënten
- voor de cake:
125 gram boter
125 gram suiker
2 eieren
2 gepureerde zeer rijpe bananen
1 theelepel baking soda
2 eetlepels kokende melk
1 theelepel bakpoeder
225 gram bloem
2 theelepels kaneelvoor de kruimels:
60 gram boter
100 gram bruine suiker
60 gram bloem
1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de boter en suiker tot een romige massa. mix de eieren er één voor één doorheen gevolgd door de bananen. kook de melk en roer de baking soda hier doorheen. Doe dit bij het beslag. Zeef de rest van de droge ingredienten en spatel dit in delen door het beslag heen.In een aparte kom, snijd de boter in kleine stukjes en voeg de bloem, kaneel en suiker hieraan toe. Meng dit met de vingertoppen tot kruimels.Vet een cakeblik in en giet het beslag hier in. Strooi de kruimels hier overheen en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er een sateprikker in te prikken. Als deze er schoon uit komt is re cake klaar.
Benodigdheden
oven cakeblik mixer menkom