Klik hier voor meer snelle lunchrecepten.
Ingrediënten
- 3 Eetlepels groene pesto
- 4 Sneetjes wit brood
- 150 Gram mozzarella kaas, gesneden in 8 dunne plakjes
- 1 Kleine gegrilde rode paprika
- 150 Gram gegrilde kipfilet in stukjes
- 200 Gram rucola sla (zonder stengels)
- Boter
Bereidingswijze
Verdeel de pesto aan één kant van de sneetjes brood. Beleg het brood met 2 plakjes mozzarella, een halve geroosterde rode paprika, kipfilet een beetje rucola en daarna nog 2 plakjes mozzarella.
Smeer een beetje boter aan de buitenkant van de broodjes. Leg de broodjes op een stuk bakpapier voor ongeveer 20 minuten in de koelkast totdat de boter stevig is geworden.
Verwarm een geribbelde koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Leg de broodjes in de pan en bak deze totdat de onderkant goudbruin zijn (ongeveer 2 1/2 minuut). Draai de broodjes om en bak ze goudbruin aan de andere kant.
Tip: Als alternatief kunt u de de broodjes grillen met een elektrische gril volgens instructies van de fabrikant.
Benodigdheden
Koekenpan/grillpan of elektrische grill