Recept Patacones, Tostones of gewoon gefrituurde banaan.

Recept Patacones
Recept Patacones
Bereidingstijd: 12 minuten
Personen: 4

Recept Patacones, dit word in het Spaans ‘patacones’ of ’tostones’ genoemd en word in bijna heel Latijns Amerika gegeten. De groene bak bananen worden platgedrukt en 2x gebakken. De patacones worden vaak in plaats van frietjes geserveerd bij visgerechten.

meer bananen recepten.

“Patacones” en “tostones” zijn twee verschillende namen voor hetzelfde gerecht, namelijk een populaire Latijns-Amerikaanse snack of bijgerecht gemaakt van groene bakbananen die in plakjes worden gesneden, platgedrukt en twee keer worden gefrituurd tot ze knapperig zijn.

Het proces van het maken van patacones/tostones omvat eerst het pellen en in plakjes snijden van de groene bakbananen, die vervolgens worden gefrituurd in heet olie tot ze goudbruin zijn. Vervolgens worden de bakbanaanplakjes uit de olie gehaald en geperst of platgedrukt met behulp van een tostonera (een houten of plastic pers), en daarna opnieuw gefrituurd tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Patacones/tostones worden vaak geserveerd als bijgerecht bij rijst en bonen, gegrild vlees of vis, of als snack met verschillende toppings zoals knoflooksaus, guacamole of ceviche. Ze zijn populair in veel Latijns-Amerikaanse landen, waaronder Colombia, Venezuela, Costa Rica, Panama en de Dominicaanse Republiek.

Groene bakbananen zijn onrijpe bananen die vaak worden gebruikt in de Latijns-Amerikaanse keuken. Ze zijn groter en steviger dan rijpe bananen en hebben een dikkere schil. Groene bakbananen zijn rijk aan zetmeel en hebben een neutrale smaak, waardoor ze veelzijdig zijn in verschillende gerechten.

Naast patacones/tostones kunnen groene bakbananen ook worden gebruikt om gebakken of gekookte plakjes te maken die vaak worden geserveerd als bijgerecht. In sommige landen worden ze gebruikt om mofongo te maken, een gerecht dat bestaat uit een puree van groene bakbananen met knoflook, olijfolie en varkensvlees. Groene bakbananen worden ook gebruikt in soepen, stoofschotels en andere hartige gerechten.

Ingrediënten

  • 4 groene bakbananen (te koop in iedere toko)
  • olie of frituurvet
  • zout

Bereidingswijze

Snijd de uiteinden van de bananen af en verwijder de schil door een inkeping over de lengte van de banaan te maken en de schil er daarna vanuit het midden af te trekken. Snijd de bananen nu in dikke plakken (8-10 plakken per banaan). Verwarm de olie in een koekenpan of zet de frituurpan aan. Bak de banaan nu om ongeveer 4 minuten lang en leg ze daarna op wat keukenpapier. Gebruik nu de onderkant van een kopje om de plakken banaan één voor één plat te drukken. Frituur ze nu opnieuw totdat ze knapperig zijn, ongeveer 5 minuten lang. Laat ze opnieuw uitlekken op wat keukenrol en bestrooi ze met wat zout. Serveer met ketchup of je favoriete frietsaus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here