Recept pittige gehaktbal

0
4011
recept pittige gehaktbal
gehaktbal
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4

 

pittige gehaktbal

Dit Recept pittige gehaktbal is een aanrader. Gehaktballen zijn een klassiek gerecht dat al vele jaren populair is bij liefhebbers van de hartige keuken. Het is een eenvoudige maaltijd die bestaat uit gehakt, kruiden, specerijen. Soms andere ingrediënten die samen worden gekneed tot ballen en vervolgens worden gebakken, gegrild of gekookt.

Een variatie op deze klassieke gehaktbal is de pittige gehaktbal. Deze gehaktbal wordt gekruid met pittige specerijen zoals chilipoeder, cayennepeper, paprika en knoflookpoeder, wat zorgt voor een extra kick en smaak. Pittige gehaktballen zijn een populaire keuze bij liefhebbers van pikant eten. Vaak worden ze geserveerd met een pittige saus of dip.

Het maken van pittige gehaktballen is niet moeilijk en kan gemakkelijk thuis worden gedaan. Om te beginnen heb je gemalen vlees nodig, zoals rundergehakt, varkensgehakt of kippengehakt. Voeg vervolgens je kruiden en specerijen toe, afhankelijk van de gewenste pittigheid en smaak. Andere ingrediënten die vaak worden gebruikt zijn paneermeel, melk, ei en uien. Kneed het mengsel tot ballen en bak, grill of kook ze vervolgens tot ze gaar zijn.

Pittige gehaktballen kunnen op vele manieren worden geserveerd. Ze zijn perfect voor bij een barbecue, een picknick of een feestje en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere bijgerechten zoals aardappelpuree, groenten, rijst of noedels. Een pittige saus of dip kan ook worden gebruikt om de smaak van de gehaktballen te verbeteren en extra pit toe te voegen. Dit recept pittige gehaktbal moet je zeker proberen.

Kortom, pittige gehaktballen zijn een heerlijke en veelzijdige maaltijd die gemakkelijk thuis kan worden gemaakt. Of je nu een liefhebber bent van pikant eten of gewoon op zoek bent naar een nieuwe twist aan de klassieke gehaktbal, pittige gehaktballen zijn zeker het proberen waard.

Klik hier voor meer gehaktbal recepten

Ingrediënten

  • 1 pond rundergehakt
  • 2 sneetjes droog witbrood
  • 1 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1,5 dl melk
  • snufje paprikapoeder
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 snufje zout
  • 1 paprika gesnipperd
  • 1 mespunt zwarte peper
  • 1 paprika gesnipperd

Bereidingswijze

Neem 2 sneetjes droog brood, snij de korstjes eraf en laat het weken in een beetje melk. Knijp na een paar minuten de melk er uit opdat een sompige bal overblijft, meng deze met het ei. Voeg hier het gehakt het paneermeel, het zout en de peper, fijngesnipperde uien en een fijn gesnipperde paprika toe en kneed het geheel totdat alle ingredienten goed gemengd zijn. Draai hier nu 4 of 5 mooie stevige ballen van. Doe de boter in een braadpan, als de boter bruin wordt voeg dan de ballen toe en bak ze rondom bruin. Voeg nu een beetje water toe en zet het gas op half met het deksel op de pan. Laat nu een minuut of 20 sudderen. Smakelijk eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here