Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 1 pond rundergehakt
- 2 sneetjes droog witbrood
- 1 eieren
- 3 eetlepels paneermeel
- 1,5 dl melk
- snufje paprikapoeder
- 1 ui gesnipperd
- 1 snufje zout
- 1 paprika gesnipperd
- 1 mespunt zwarte peper
- 1 paprika gesnipperd
Bereidingswijze
Neem 2 sneetjes droog brood, snij de korstjes eraf en laat het weken in een beetje melk. Knijp na een paar minuten de melk er uit opdat een sompige bal overblijft, meng deze met het ei. Voeg hier het gehakt het paneermeel, het zout en de peper, fijngesnipperde uien en een fijn gesnipperde paprika toe en kneed het geheel totdat alle ingredienten goed gemengd zijn. Draai hier nu 4 of 5 mooie stevige ballen van. Doe de boter in een braadpan, als de boter bruin wordt voeg dan de ballen toe en bak ze rondom bruin. Voeg nu een beetje water toe en zet het gas op half met het deksel op de pan. Laat nu een minuut of 20 sudderen. Smakelijk eten.