Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 2 a 3 dl water of melk
- 3 eetlepels pindakaas zonder nootjes
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine ui(fijngesneden)
- 25 gram margarine
- 1 eetlepel (bruine)suiker
- scheutje citroensap
- 2 theelepels sambal
- 1 scheutje ketjap manis
Bereidingswijze
Snijd het uitje fijn en fruit deze met een beetje boter in een koekepan. breng ongeveer 2 tot 3 dl water aan de kook tezamen met de pindakaas. Blijf roeren totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Als de saus te dik is doe er een klein beetje water of melk bij. Pel de knoflook en pers deze in de saus, voeg nu al roerend de sambal, de suiker, de uitjes en een scheutje citroensap toe. Al roerend even laten koken en je sate saus is klaar, heerlijk op je sate of bij de nasi.
Benodigdheden
steelpan, koekenpan, knoflookpers
Wat is de reden om boter of margarine aan het recept toe te voegen ?
De boter heb ik gebruikt om de uitjes in te bakken.
Wat een lekkere saus !!! Bedankt voor het recept.
Je kan de ui, knoflook en sambal ook eerst blenderen, uitbakken in de roomboter en daarna de pindakaas en de overige ingrediënten erbij doen. De smaak komt er dan beter uit.