Recept Satesaus van Pindakaas

1
15241
pindasaus
pindasaus
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4

Ingrediënten

  • 2 a 3 dl water of melk
  • 3 eetlepels pindakaas zonder nootjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui(fijngesneden)
  • 25 gram margarine
  • 1 eetlepel (bruine)suiker
  • scheutje citroensap
  • 2 theelepels sambal
  • 1 scheutje ketjap manis

Bereidingswijze

Snijd het uitje fijn en fruit deze met een beetje boter in een koekepan. breng ongeveer 2 tot 3 dl water aan de kook tezamen met de pindakaas. Blijf roeren totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Als de saus te dik is doe er een klein beetje water of melk bij. Pel de knoflook en pers deze in de saus, voeg nu al roerend de sambal, de suiker, de uitjes en een scheutje citroensap toe. Al roerend even laten koken en je sate saus is klaar, heerlijk op je sate of bij de nasi.

Benodigdheden

steelpan, koekenpan, knoflookpers

Boodschappen Boodschappen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here