Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 4 theelepels creme fraiche
- 1 eetlepel boter
- 2 uien (fijngesneden)
- 2 grote geraspte aardappels (grof)
- 1 potje basis voor groentensoep (Maggi)
- 300gr spinazie
- 200gr gesneden achterham (in blokjes)
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een soeppan en laat de aardappels en uien hier zachtjes 4 minuten in bakken
- Doe de Maggi basis voor groentensoep erbij en vul het aan met water en breng het aan de kook
- Voeg de spinazie toe en laat het 5 minuten zachtjes mee koken
- Pureer het geheel met een staafmixer of blender
- Laat de achterham warm worden in de soep
- Serveer de soep in voorverwarmde borden en schep in elk bord een theelepel creme fraiche
Benodigdheden
Staafmixer/blender