Recept Thaise Kippensoep met Kokosmelk (Tom Kha Gai)

0
1114
thaise-kippensoep-met-kokosmelk
thaise-kippensoep-met-kokosmelk
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 3

Ingrediënten

  • 2 blikjes kokosnootmelk
  • 500ml kippenbouillon
  • 4 versnipperde rode pepers
  • 2,5cm dungesneden Loas
  • 1 stuk gember
  • 350gr kipfilet
  • 1 blik stropaddenstoelen
  • 1 citroengras stengel
  • 10 kaffir limoenblaadjes
  • 1 bosje versnipperde verse koriander
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
  • 2 eetlepels bruine suiker

Bereidingswijze

Breng de kokosmelk en de bouillon aan de kook en voeg dunne plakjes laos, de gehakte gember en de rode pepers toe en kook dit op middelhoog vuur voor 10 minuten. Voeg de plakjes kip toe en roer af en toe tot de kip gaar is. Voeg vervolgens de in dunne plakjes gesneden stropaddestoelen (uitgelekt), de schoongemaakte limoenblaadjes en gesneden citroengras toe. Laat het geheel 10 minuten koken.Wanneer de soep klaar is om te serveren, zet het vuur uit, voeg de bruine suiker, limoensap en vissaus toe en roer het geheel goed door. Maak de soep af met gesneden koriander.

Details

Laos: Dit is het veelal Nederlandse/Indische gebruikte woord voor Galangawortel.

Stropaddestoelen: Ook wel Chinese Champignons genoemd, worden meestalin blik verkocht (soms ook vers). Het zijn kleine donkergrijze ronde paddenstoeltjes die als ze worden doorgesneden een nog kleiner paddenstoeltje blijken te herbergen.

Benodigdheden

Soeppan

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here