Recept Tiramisu

0
4809
recept tiramisu
recept tiramisu
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 6

Recept Tiramisu, een echte kerst klassieker! Dit nagerecht staat ongetwijfeld bij veel mensen op het kerstmenu, en terecht! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 500ml slagroom
  • 250gr mascarpone
  • 75ml Marsala
  • 5 eetlepels basterdsuiker
  • 300ml sterke koffie
  • 175gr lange vingers
  • 25gr pure chocolade
  • theelepels cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Doe de room, mascarpone, Marsala en suiker in een grote kom. Klop tot de room en mascarpone volledig zijn gemengt en de textuur heeft van dikke slagroom
  2. Doe de koffie in een schaal en dompel een paar lange vingers per keer, een aantal seconden onder, totdat ze goed vochtig zijn maar niet doorweekt
  3. Bedek een schaal met platte bodem met de lange vingers tot je de helft van de koekjes hebben gebruikt. Bedek vervolgens deze laag met het romige mengsel van mascarpone en room
  4. Gebruik de grove kant van en rasp en rasp het grootste deel van de chocolade over de laag romige mengsel
  5. Herhaal vervolgens de lagen, eindigend met de romige laag
  6. Dek het geheel af en zet de schaal voor een paar uur in de koelkast. De taart kan 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Bestuif de taart met cacaopoeder en de rest van de geraspte chocolade voordat je de taart serveert

Details

Marsala is een Italiaanse versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op het westelijk deel van Sicilië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here