Klik hier voor meer lekkere toetjes
Ingrediënten
- 1 kilo appels (goudreinettes)
- 100 gram suiker
- theelepel kaneel
- 6 beschuiten
- 100 gram margarine
- 125 gram slagroom
Bereidingswijze
Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd de appels in kleine partjes. Kook nu de appels goed gaar in een pan met weing water op een hoog vuur. Roer de appels tot appelmoes en voeg 2 eetlepels suiker toe. Verwarm de oven voor op 175 graden celcius. Verkruimel nu de beschuiten en meng de kruimels met kaneel en 5 eetlepels suiker. Neem een glazen ovenschaal en vet deze goed in met boter. Doe de appelmoes in de scaal en strooi een mooie laag van de kruimels er overheen. Verspreid een paar klontjes boter er boven op. Zet de schaal met appelmoes in het midden van de oven en wacht tot het korstje mooi goudbruin is geworden. Klop ondertussen de de slagroom en laat deze stijven in de koelkast. Serveer nu de warme appelmoes met de slagroom. Een heerlijk dessert.
Benodigdheden
ovenschaal