Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4 personen
Dit rijstgerecht is eens wat anders en is een stuk smaakvoller dan ‘gewone’ rijst. Rijst pilaf wordt in veel landen op verschillende manieren gegeten en het is niet voor niks zo populair. Probeer het eens zelf!
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 kopje rijst
- 250 ml kippenbouillon
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 tl zout
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 25 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur en voeg hier de helft van de rijst aan toe. Bak de rijst aan totdat er een nootachtige geur vrijkomt en de rijst goudbruin is. Voeg de ui toe en bak deze mee totdat de ui zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak deze ook een minuut lang mee.
- Voeg nu de rest van de rijst toe, de bouillon, zout en de peterselie en breng de rijst aan de kook. Zet het gas nu wat lager en zet een deksel op de pan. Laat de rijst nu langzaam droog stomen totdat deze gaar is, ongeveer 20 minuten lang.
- Neem de pan van het gas en laat de rijst 5 minuten lang staan. Voeg de Parmezaanse kaas nu toe en meng dit met een vork door de rijst heen. Serveer warm.