Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 400gr ongekookte kleverige witte rijst (sushi rijst)
- 700ml water
- 100ml rijstazijn
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 50gr kristalsuiker
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
- Spoel de rijst af in een zeef of vergiet totdat het water helder is
- Doe de rijst met het water in een middelgrote pan, breng het aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en kook de rijst voor 20 minuten
- De rijst moet zacht zijn en al het water moet geabsorbeerd zijn door de rijst
- Laat de rijst afkoelen tot het koud genoeg is om te verwerken
- Doe de rijstazijn, olie, suiker en zout in een kleine steelpan en breng het aan de kook op matig vuur tot de suiker is opgelost
- Laat het afkoelen en roer het door de gekookte rijst
- In eerste instantie lijkt de rijst erg nat te worden wanneer je dit door de rijst giet maar wanneer je blijft roeren zal de rijst uitdrogen zodra het afkoelt
Details
Tip: De rijst is de belangrijkste onderdeel van sushi. Wees geduldig en neem de tijd.