Rijst voor Sushi recept

0
878
rijst-voor-sushi-recept
rijst-voor-sushi-recept
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 6

Ingrediënten

  • 400gr ongekookte kleverige witte rijst (sushi rijst)
  • 700ml water
  • 100ml rijstazijn
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 50gr kristalsuiker
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

  1. Spoel de rijst af in een zeef of vergiet totdat het water helder is
  2. Doe de rijst met het water in een middelgrote pan, breng het aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en kook de rijst voor 20 minuten
  3. De rijst moet zacht zijn en al het water moet geabsorbeerd zijn door de rijst
  4. Laat de rijst afkoelen tot het koud genoeg is om te verwerken
  5. Doe de rijstazijn, olie, suiker en zout in een kleine steelpan en breng het aan de kook op matig vuur tot de suiker is opgelost
  6. Laat het afkoelen en roer het door de gekookte rijst
  7. In eerste instantie lijkt de rijst erg nat te worden wanneer je dit door de rijst giet maar wanneer je blijft roeren zal de rijst uitdrogen zodra het afkoelt

Details

Tip: De rijst is de belangrijkste onderdeel van sushi. Wees geduldig en neem de tijd.

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here