Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 1 pudding
Een erg popular toetje dat in bijna alle Spaanstalige landen gegeten wordt. Traditioneel wordt het koud geserveerd maar ook warm is het erg lekker.
Ingrediënten
- 1 kopje rijst
- 1 liter melk
- 750 ml water
- 2 kaneelstokjes
- 1 tl citroenrasp (optioneel)
- 1/2 el vanille extract
- Mespunt zout
- 300 gram suiker
- 50 gram rozijnen
- Kaneel
Bereidingswijze
- Doe de rijst, het water, de citroenrasp en de kaneelstokjes in een pan en breng dit op hoog vuur aan de kook.
- Zet het vuur op de laagste stand en zet een deksel op de pan en laat dit koken totdat bijna al het water is geabsorbeerd.
- Voeg de melk, suiker en de rozijnen toe en zet het vuur wat hoger zodat het geheel weer gaat koken. Blijf regelmatig roeren totdat de pudding begint in te dikken en de rijst zacht is geworden.
- Voeg de vanille toe en zet het gas vervolgens uit.
- Serveer de rijst pudding warm of laat het eerst afkoelen in de koelkast.
Details
Garneer de pudding met wat kaneel.