Rijstpudding

rijstpudding
rijstpudding
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 1 pudding

Een erg popular toetje dat in bijna alle Spaanstalige landen gegeten wordt. Traditioneel wordt het koud geserveerd maar ook warm is het erg lekker.

Meer pudding recepten.

Ingrediënten

  • 1 kopje rijst
  • 1 liter melk
  • 750 ml water
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 tl citroenrasp (optioneel)
  • 1/2 el vanille extract
  • Mespunt zout
  • 300 gram suiker
  • 50 gram rozijnen
  • Kaneel

Bereidingswijze

  1. Doe de rijst, het water, de citroenrasp en de kaneelstokjes in een pan en breng dit op hoog vuur aan de kook.
  2. Zet het vuur op de laagste stand en zet een deksel op de pan en laat dit koken totdat bijna al het water is geabsorbeerd.
  3. Voeg de melk, suiker en de rozijnen toe en zet het vuur wat hoger zodat het geheel weer gaat koken. Blijf regelmatig roeren totdat de pudding begint in te dikken en de rijst zacht is geworden.
  4. Voeg de vanille toe en zet het gas vervolgens uit.
  5. Serveer de rijst pudding warm of laat het eerst afkoelen in de koelkast.

Details

Garneer de pudding met wat kaneel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here