Rijstschotel met Droge Worst

0
2285
rijstschotel-met-droge-worst
rijstschotel-met-droge-worst
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Deze simpele Rijstschotel met Droge Worst is één van de favoriete recepten van mijn man! Gemakkelijk te maken en toch heel lekker. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 50ml oestersaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 wortel, in kleine stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 theelepels geraspte gember
  • 1 gebakken droge worst, in dunne plakjes gesneden
  • 125gr erwten
  • 6 kopjes gekookte rijst (van de vorige dag)
  • 4 lente uitjes, dun gesneden
  • 3 opgeklopte eieren
  • zout en peper
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 Spaanse peper, in dunne plakjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Meng de oestersaus samen met de ketjap en sesamolie in een kom
  2. Verhit één eetlepel plantaardige olie in een wok en bak de ui en wortel voor ongeveer 4 minuten op matig vuur
  3. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak het geheel nogmaals 1 minuut
  4. Voeg de gebakken droge worst en de erwten toe, gevolgd door de gekookte rijst. Voeg de rijst beetje bij beetje toe en blijf ondertussen het geheel doorroeren
  5. Wok het geheel op hoog vuur voor ongeveer 3 tot 4 minuten
  6. Maak met een houten lepel of spatel een gat in het midden van de pan en schenk daarin de rest van de plantaardige olie gevolgd door de geklopte eieren
  7. Roerbak de eieren voor ongeveer 2 minuten en meng het vervolgens met de rest van de ingrediënten
  8. Voeg als laatste de saus uit de kom en de lente ui toe en roer het eventjes goed door elkaar
  9. Breng het op smaak met een beetje zout en peper en verdeel het over 4 kommen of diepe borden
  10. Garneer de Rijstschotel met Droge Worst met sesamzaadjes en de plakjes Spaanse peper

Details

Tip: Hou je niet zo van droge worst? Het is prima te vervangen door bijvoorbeeld kipfilet of garnalen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here