Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Deze simpele Rijstschotel met Droge Worst is één van de favoriete recepten van mijn man! Gemakkelijk te maken en toch heel lekker. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 50ml oestersaus
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 ui, versnipperd
- 1 wortel, in kleine stukjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 3 theelepels geraspte gember
- 1 gebakken droge worst, in dunne plakjes gesneden
- 125gr erwten
- 6 kopjes gekookte rijst (van de vorige dag)
- 4 lente uitjes, dun gesneden
- 3 opgeklopte eieren
- zout en peper
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 Spaanse peper, in dunne plakjes gesneden
Bereidingswijze
- Meng de oestersaus samen met de ketjap en sesamolie in een kom
- Verhit één eetlepel plantaardige olie in een wok en bak de ui en wortel voor ongeveer 4 minuten op matig vuur
- Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak het geheel nogmaals 1 minuut
- Voeg de gebakken droge worst en de erwten toe, gevolgd door de gekookte rijst. Voeg de rijst beetje bij beetje toe en blijf ondertussen het geheel doorroeren
- Wok het geheel op hoog vuur voor ongeveer 3 tot 4 minuten
- Maak met een houten lepel of spatel een gat in het midden van de pan en schenk daarin de rest van de plantaardige olie gevolgd door de geklopte eieren
- Roerbak de eieren voor ongeveer 2 minuten en meng het vervolgens met de rest van de ingrediënten
- Voeg als laatste de saus uit de kom en de lente ui toe en roer het eventjes goed door elkaar
- Breng het op smaak met een beetje zout en peper en verdeel het over 4 kommen of diepe borden
- Garneer de Rijstschotel met Droge Worst met sesamzaadjes en de plakjes Spaanse peper
Details
Tip: Hou je niet zo van droge worst? Het is prima te vervangen door bijvoorbeeld kipfilet of garnalen!