Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4
Risotto met Kip en Champignons is een erg lekker recept en gemakkelijk te maken. Ik serveer het meestal samen met een lekkere Italiaanse salade. Risotto is een gerecht waar je vrij gemakkelijk mee kan spelen. Ik ben al aan het denken over een aantal vegetarische opties... Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 100gr boter
- 350gr kipfilet in stukjes gesneden
- 1 grote ui
- 3 teentjes geperste knoflook
- 300gr risotto rijst
- 150ml witte wijn
- 700ml kippenbouillon
- 250gr gesneden champignons
- 6 zon gedroogde tomaatjes, fijngesneden
- 25 basilicum blaadjes, fijngesneden
- 150gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Smelt de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de blokjes kipfilet gaar tot ze een mooie bruine kleur hebben
- Schep de kip uit de pan en houd deze apart
- Fruit in deze zelfde pan de versnipperde ui tot deze glazig is. Bak op het laatst de knoflook 30 seconden mee
- Voeg de risotto rijst toe en roer voor ongeveer 1 minuut totdat de korrels enigszins glazig worden
- Schenk de witte wijn erbij, zet het vuur op de laagste stand en roer tot de wijn is opgenomen
- Voeg een beetje bij beetje (ongeveer een soeplepel per keer) de warme bouillon toe en blijf roeren. Herhaal dit tot de bouillon bijna op is
- Let op, voeg pas meer bouillon toe wanneer het vocht in de pan bijna door de rijst is opgenomen
- Voeg de gesneden champignons, zongedroogde tomaatjes, kipfilet en het laatste beetje bouillon toe
- Haal de pan van het vuur en roer de helft van de Parmezaanse kaas en verse basilicum door de risotto
- Schep de Risotto met Kip en Champignons in 4 diepe borden en bestrooi het met de rest van de Parmezaanse kaas
risotto met kip en champignons heb dit gemaakt was erg lekker en gemakkelijk te maken
Hoi l.a.h.heckers, Leuk om te horen! Groetjes, Sabine!
Wat doe je met de andere helft van de boter?? Het was evengoed lekker hoor!
Wanneer gebruik je de andere helft van de boter? Dit staat nergens beschreven.