Bereidingstijd: 70 minuten
Personen: 4
Rode Bieten Tomaten Soep! Ziet er net zo fantastisch uit als dat het smaakt! Boordevol smaak en kleur. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 500gr rode bieten
- 1 aardappel
- 400gr tomaten
- 1 rode ui
- klontje boter
- 500ml groentebouillon
- 1 theelepel karwijzaad
- vers gemalen zwarte peper
- 4 eetlepels creme fraiche
Bereidingswijze
- Was de rode bieten schoon en kook ze vervolgens 30 minuten in ruim kokend water met schil
- Schil de aardappel en kook deze in ongeveer 25 minuten gaar
- Snij ondertussen de tomaten in blokjes en versnipper de rode ui
- Verwijder de schil van de rode bieten wanneer deze gaar is en snij het vervolgens in blokjes
- Snij ook de aardappel in blokjes wanneer deze gaar is
- Smelt een klontje boter in een soeppan en fruit de rode ui voor ongeveer 1 minuut
- Voeg de tomatenblokjes, rode biet en aardappel toe
- Bak het geheel ongeveer 2 minuten en voeg vervolgens de groentebouillon en karwijzaad toe
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan
- Pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot een mooi glad geheel
- Breng de soep op smaak met vers gemalen zwarte peper en garneer de soep met een paar lepels creme fraiche en een paar blaadjes verse kruiden
Benodigdheden
Staafmixer