Rode Paprika Gevuld Met Ansjovis En Witte Bonen

0
1877
rode-paprika-gevuld-met-ansjovis
rode-paprika-gevuld-met-witte-bonen
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4

Klik hier voor meer visrecepten.

Het gerecht “Overrode paprika gevuld met ansjovis en witte bonen” is een heerlijk en voedzaam gerecht dat meestal wordt geserveerd als voorgerecht of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Het is een combinatie van paprika’s, ansjovis en witte bonen die samen een unieke smaak en textuur creëren.

Om te beginnen, worden de paprika’s gevuld met een mengsel van gekookte witte bonen, ansjovis, olijfolie en kruiden zoals knoflook, peterselie en zwarte peper. Dit mengsel wordt vervolgens in de paprika’s gestopt en gebakken tot de paprika’s zacht zijn en het mengsel warm en goed doorverwarmd is.

De ansjovis geeft het gerecht een zoute en hartige smaak, terwijl de witte bonen zorgen voor een romige textuur en een aardse smaak. De paprika’s bieden een zoete, licht gerookte smaak die goed past bij de andere ingrediënten.

Over het algemeen is het een vrij eenvoudig gerecht om te maken en kan het worden aangepast naar persoonlijke smaakvoorkeuren. Het is een uitstekende optie voor vegetariërs en veganisten die op zoek zijn naar een eiwitrijk gerecht zonder vlees.

Rode Paprika Gevuld Met Ansjovis En Witte Bonen kan geserveerd worden voor 8 personen als voorgerecht of voor 4 personen als hoofdgerecht. het is lekker en gezond! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's
  • 4 stuks ansjovisfilets in olie
  • 2 teentjes knoflook
  • een handje verse peterselie
  • 2 theelepels sherry azijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 250gr witte bonen uit blik
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 50gr rucola sla
  • zeezout en vers gemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Zet de paprika's ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven
  3. Snij ondertussen de ansjovis filets fijn en doe het in een kom
  4. Hak de knoflook en de peterselie fijn en voeg het samen met de sherry azijn en olijflie toe aan de ansjovis
  5. Laat de witte bonen uitlekken en voeg het ook toe aan de ansjovis
  6. Haal de paprika's uit de oven en snij ze doormidden
  7. Verwijder de zaadlijsten en leg ze op een groot bord
  8. Vul de paprika's met de witten bonen ansjovis mengsel eb bestrooi het met de Parmezaanse kaas
  9. Strooi de rucola over het geheel en maak het af met zeezout en vers gemalen peper

Benodigdheden

Oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here